Wie mooi wil zijn moet vooral niet lijden

LiLBHair_Blog_Haarpijn

In een aflevering van de Verhulstjes deelt Gert Verhulst zijn smart over pijnlijke pruiken. De pruiken die hij tijdens zijn optredens draagt geven hem letterlijk haarpijn. Iets wat je met de LiLBHair haartopper nooit zal ervaren. Want voor deze 100% natuurlijke haartoppers gaat de uitdrukking ‘no pain, no gain’ helemaal niet op. Wie mooi wil zijn moet vooral niet lijden. De haartoppers doen geen pijn, veroorzaken geen ongemak en zijn ontzettend gemakkelijk aan te brengen.

Bestaat haarpijn echt?

Jazeker, haarpijn is in wetenschappelijke kringen gekend als trichodynia. Een duidelijke oorzaak is er niet. Uiteraard is haar op zich vrij van pijn. Anders zou niemand nog naar de kapper willen. Haarpijn verwijst naar pijn aan de haarwortels. Aan de hoofdhuid met andere woorden. Bij Gert Verhulst is dit het geval door de constante druk van de synthetische pruiken met plastieken netjes. Bij sommige mensen gaat het dan weer zo ver dat ze geen kambeurt of staart kunnen verdragen.

Haarpijn is vaak een signaal voor andere aandoeningen

Zoals we daarnet al vertelden, heeft haarpijn geen aantoonbare oorzaak. Het gaat wel vaak samen met haarverlies. Door bijvoorbeeld alopecia areata of andere huidaandoeningen. Het kan ook wijzen op een ontsteking van de uiteinden van de haarzenuw.

Waarom triggeren pruiken haarpijn?

Heel wat pruiken laten te weinig ruimte voor het eigen haar. Door de plastieken onderlaag wordt het haar als het ware verstikt. Bovendien voel je het overal drukken en trekken. Met dagenlange haarpijn tot gevolg.

Waarom krijg je van de LiLBHair haartopper geen haarpijn?

De LiLBHair haartoppers zijn helemaal anders gemaakt dan de pruiken op het podium.

Ten eerste bestaan ze volledig uit natuurlijk haar. Ze hebben dus dezelfde luchtigheid en lichtheid als je eigen kapsel.

Ten tweede is een haartopper geen pruik. Het is een aanvulling op je eigen haar. Jouw bestaande haar wordt dus niet volledig afgedekt en blijft deels zichtbaar.

Ten derde is het onderwerk van de haartopper hypoallergeen, volgens een ingenieus ontwerp dat je haar voldoende doet ademen. In het onderwerk zitten enkele clips om de haartopper vlot aan je eigen haar te bevestigen. Geen druk, geen spanning, geen pijn. De haartopper is zodanig naturel dat je niet voelt dat je hem aan hebt.

Wil je ook een kapsel dat in enkele seconden perfect oogt én comfortabel zit? Boek nu je afspraak voor een pasmoment.

Ingrid toont je met plezier hoe je je haartopper in enkele clicks op en af kan zetten