Welk kapsel past bij jouw gezichtsvorm?

Verander je vaak van kapsel? Maar heb je toch nog nooit dat waw-gevoel ervaren na een knipbeurt? Bepaal je gezichtsvorm en zie welk kapsel het best bij jou past. Maak het plaatje af met een LiLBHair om jouw ideale kapsel te benadrukken.

Veel kapsels passen bij een ovaal gezicht

Een ovaal gezicht is het breedst bij de jukbeenderen en versmalt naar kin en voorhoofd toe. Er passen heel veel haarstijlen bij een ovaal gezicht, maar let toch op met korte kapsels. Hierdoor kan je er ouder uit zien dan je bent.

Een kapsel met wisselende hoogtes en lengtes bij een rond gezicht

Goed nieuws als je een rond gezicht hebt: je wordt dankzij je brede jukbeenderen vaak jonger geschat. Wissel hoogte en lengte af om de ronde vorm af te zwakken. Ga zeker niet voor een carré of een te kort kapsel. Laat wat haar over je oren vallen. Zo lijkt je gezicht minder rond.

Kort of halflang kapsel bij een rechthoekig gezicht

Een langwerpig gezicht is langer dan een ovaal gezicht. Je hebt een hoekig voorhoofd en een hoekige kaaklijn. Leg met je kapsel nadruk op de breedte van je gezicht. Dit doe je bijvoorbeeld met een froefroe of een korte carré. Steek je haar niet op. Ga voor een korte of halflange coupe. Kies voor een kapsel dat je gezicht ronder laat lijken.

Een kapsel met laagjes bij een vierkant gezicht

Bij een vierkant gezicht zien we een brede kaaklijn. Het voorhoofd en de jukbeenderen hebben dezelfde breedte. Wist je dat vrouwen met een vierkant gezicht erg fotogeniek zijn? Breek de ronde vorm met een schuine froefroe of ga voor een kapsel met laagjes. Kort of lang, alles past.

Een hartvormig gezicht vraagt een halflang kapsel

Heb je een puntje in het midden van de haarlijn waardoor je gezicht een hartvorm krijgt? In combinatie met een breed voorhoofd, sterk afgetekende jukbeenderen en een brede kin ga je best voor een halflang kapsel. Ga zeker niet voor een korte froefroe.

Een kapsel met zijscheiding bij een diamantvormig gezicht

Een diamantvorm ontstaat door brede jukbeenderen, een smal voorhoofd en een smalle kin. Een halflang tot lang kapsel met extra volume rond voorhoofd en kin is ideaal. Ga voor een zijscheiding.

Ingrid toont je met plezier hoe je je haartopper in enkele clicks op en af kan zetten