Met haarwerk blijft je kapsel altijd in model

Zit je vaak met de handen in het haar als je je kapsel in de spiegel ziet? Is je haar dun of futloos? Heb je last van haarverlies? Dan is haarwerk de ideale oplossing voor jou.

Wat is haarwerk?

Haarwerk is een aanvulling op je eigen haar. Je bevestigt het op een eenvoudige manier. Dat maakt het erg gebruiksvriendelijk in dagdagelijkse situaties. Het geeft je op elk moment van de dag het gevoel dat je net van de kapper komt. Dit klinkt toch als muziek in de oren? Een kapsel in model geeft je extra uitstraling en zelfvertrouwen. Komt dit dan niet heel onnatuurlijk over? Nee hoor, integendeel. Haarwerken gemaakt van echt haar zijn heel naturel. Het sluit naadloos aan bij je eigen haarkleur en haarlengte.

Hoe wordt haarwerk gemaakt?

Hoe kan natuurlijk haar in een haarwerk verwerkt worden? Eerst worden de haarpuntjes in dezelfde richting gelegd. Zo vermijd je klitten in het haar. Daarna wordt het haar ontkleurd en grondig gereinigd met chemische producten. De haarkleur wordt aangebracht, het haar wordt vastgemaakt aan een basis en in vorm gebracht. Stijl haar, krullen, golven, kort of lang, alles is mogelijk. Met die basis bevestig je het haarwerk aan je eigen haar.

Hoe moet ik mijn haarwerk wassen?

Bij het wassen van een haarwerk hou je steeds één gouden regel in je hoofd: laat het haar niet samenklitten! Doorkam het haar goed voordat je aan het wassen begint. Gebruik lauw water om het haarwerk nat te maken. Breng de shampoo van boven naar beneden aan. Masseer de shampoo niet in zoals je bij je eigen haar doet. Je laat ook bij het spoelen het water van boven naar beneden lopen. Je herhaalt dit om het haarwerk grondig te reinigen. Daarna breng je verzorging aan op de lengtes van het haar, doorkam je het met een grove kam en laat je de verzorging even inwerken. Je spoelt terug met lauw water, dept het haar met een handdoek en brengt je haarstuk in vorm met de haardroger.

Ingrid toont je met plezier hoe je je haartopper in enkele clicks op en af kan zetten